Nepečený řez - rychlovka do formy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 dcl vody
100 g kakaa
100 g čokolády na vaření
250 g másla
150 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
asi 120 g kulatých dětských piškotů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu a kakao, do horkého dáme rozpustit čokoládu a vymícháme do hladké hmoty, necháme vychladit.

  2. Do mísy nalámeme piškoty na půlky.

  3. Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vanilkový cukr.

  4. Kakaovou i máslovou hmotu dáme na piškoty a dobře promícháme.

  5. Do formy srnčího hřbetu vložíme rozřezaný mikroten tak, aby po stranách přesahoval - na zakrytí. Potom po lžících dáváme připravenou hmotu, stlačujeme rovnoměrně, po vrstvách, aby nevznikly bubliny. Po naplnění formy překryjeme mikrotenem, ještě utlačíme a dáme do lednice vychladit. Nejlepší je další den - již rozležené. Hotové můžeme ozdobit šlehačkou, strouhanou čokoládou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!