Nutella cheesecake recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Sušenkový základ:
260 g Bebe kakaových sušenek (do základu můžete použít i jiné cookies, klidně i Oreo)
140 g rozpuštěného másla
Náplň:
680 g žervé (nebo Philadelfie - zakoupíte v Tescu)
180 g 40% smetany ke šlehání (nenahrazovat mlékem!!! Smetanu mít nejlépe 40%)
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr (lze nahradit lžičkou vanilkového extraktu)
1/2 čajové lžičky soli
400 g Nutelly
4 celá vejce
Ganache (ganaž):
110 ml smetany ke šlehání
250 g Nutelly
Na ozdobení:
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Začala jsem tím, že jsem rozdrtila dvě balení čokoládových BeBe sušenek. K nim jsem přilila rozpuštěné máslo a celé jsem to zamíchala, dokud se směs nespojila.

  2. Připravila jsem dortovou formu o průměru 25 cm a obalila ji alobalem až k okraji. Směs jsem natlačila do formy na dort a vytvořila okraj.

  3. Sušenkový základ jsem dala péct do spodní části trouby předehřáté na 180°C na 10 minut. Po upečení jsem ho nechala vychladnout a troubu stáhla na 160°C.

  4. Mezitím jsem připravila náplň z žervé. Samozřejmě kdo chce, sáhne po Philadelfii, ale žervé je při tomto množství levnější, ale stále chutnou variantou.

  5. Žervé jsem v míse mixovala dohladka. V průběhu mixování jsem použila stěrku, aby se žervé dostalo od stěn mísy a rozmixovalo se rovnoměrně. Dále jsem k žervé přilila smetanu ke šlehání, přidala jsem krupicový cukr a balíček vanilkového cukru. Vanilkový cukr nahraďte extraktem, pokud ho máte. Dále jsem přidala 1/2 čajové lžičky soli a při nízkých otáčkách jsem vše spojila dohromady. Další na řadu přišla Nutella. Té jsem použila 400 g a opět vše v robotu spojila dohromady. Na závěr jsem do mísy přilila vidličkou rozmíchaná vejce, které jsem do směsi zapracovala ručně. Hotovou směs jsem vlila na sušenkový základ a povrch jsem uhladila.

  6. Dortovou formu jsem přenesla do většího pekáče, než je průměr formy a zalila ho horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny dortové formy. Takto jsem dala cheesecake péct do spodní části trouby. V mé troubě se pekl hodinu a tři čtvrtě. V lepší troubě se může péct pouze hodinu. Povrch cheesecaku by měl být pevný - tím jsem se řídila i já.

  7. Po upečení jsem nechala cheesecake chladnout 1 hodinu v pootevřené troubě. Pak jsem ho vyndala a kraje cheesecaku objela nožem. Poté jsem opatrně sundala formu a nechala cheesecake zcela vychladnout.

  8. Na cheesecake jsem připravila ganache. Na tu jsem potřebovala smetanu ke šlehání, kterou jsem na plotně zahřála. Jakmile začala vřít, stáhla jsem ji a zalila jí připravenou Nutellu a vše jsem důkladně zamíchala.

  9. Hotovou ganache jsem nalila na vychladlý cheesecake a rozetřela jí i po stranách dortu, kam jsem ji nechala stéct, proto je dobré mít cheesecake na mřížce a pod ní plech.

  10. Cheesecake jsem ozdobila jahodami a dala ho do lednice zatuhnout. Pokud byste měli na cheesecaku větší vrstvu ovoce, doporučuji ho potřít želatinou, aby neosychalo. Potřené želatinou zůstane krásně lesklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!