Obatzda - hermelínová pomazánka recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

200 g vyzrálého Hermelínu (Camembertu)
1 středně velká cibule
50 g změklého másla
100 g smetanového sýru nebo žervé
1 lžička mleté sladké papriky
0.5 lžičky mletého kmínu
mléko nebo pivo světlé 10-ti stupňové, je-li třeba
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Vyzrálý Hermelín dáme ztuhnout (ne zmrznout) do mrazáku, aby se dal dobře nastrouhat.

  2. Cibuli jemně pokrájíme, Hermelín nastrouháme na velkých slzách struhadla a obojí dáme do mísy, kam přidáme změklé máslo, tavený smetanový sýr nebo žervé (Lučina, Palouček...), mletou papriku, mletý kmín s pepřem a sůl dle chuti. Vše řádně promícháme a je-li třeba, můžeme pomazánku zředit mlékem nebo světlým pivem dle požadované potřeby.

  3. V Bavorsku by obatzdu podávali s louhovaným pečivem, my ji můžeme dle chuti podávat s chlebem nebo čerstvým pečivem, po namazání dozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou, případně jarní cibulkou, ředkvičkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!