Omeleta ze syrových brambor recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

Asi 1/2 kg brambor
5 dkg másla
3 vejce
1 cibule
10 dkg šunky nebo šunkového salámu
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okrájené brambory nakrájíme na tenké plátky. Na dno pánve rozprostřeme plátky másla a na něj pak plátky brambor tak, aby úplně zakryly dno a boky pánve. Osolíme a pokmínujeme.

  2. Posypeme kroužky cibule a dáme další vrstvu plátků brambor. Osolíme a pokryjeme šunkou nakrájenou na proužky. Navrch dáme opět vrstvu brambor, osolíme, pokmínujeme, přidáme zbylou cibuli a posypeme mletým pepřem. Poslední vrstvou jsou plátky brambor, které ještě posolíme a posypeme kmínem.

  3. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni pečeme. Asi po 15 minutách zkontrolujeme jestli jsou brambory měkké a necháme asi 2-3 minuty odkryté. Přidáme tři rozklepnutá vejce.

  4. Nožem lehce nadlehčíme na několika místech brambory tak, aby vejce mohla zatéct do dolních vrstev. Mírně posolíme a posypeme mletým pepřem. Zakryjeme pokličkou a asi 5 minut ještě pečeme.

  5. Hotovou omeletu vyklopíme na talíř a ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!