Ořechovo-medový řez recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na korpus:
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 g medu
- 3 lžíce oleje
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g mletých ořechů
- 1/2 prášku do pečiva
- Na krém:
- 400 ml šlehačky
- 1 zakysaná smetana
- 100 ml vody
- 1 želatinový ztužovač
- 50-100 g medu
- 100 g mletých ořechů
- 2 lžíce medu
- sádlo (na plech)
- hrubá mouka (na plech)
Postup Ořechovo-medový řez
Postup přípravy receptu
-
Na korpus si vyšleháme vejce, cukr a med, ručně vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Hladký krém nalijeme na plech s vyšším okrajem, vymazaného sádlem a vysypaného hrubou moukou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 25-30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Šlehačku společně s medem vyšleháme, přidáme zakysanku a vmícháme. Ve 100 ml vody ručně vymícháme ztužovač a přimícháme do šlehačky, na konec vmícháme ořechy, stranou si necháme 2 polévkové lžíce ořechů.
Krám rozetřeme na studený korpus, posypeme ořechy a pocákáme medem. Dáme do druhého dne do lednice.