Panenka v krustě s baby brambůrkama recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2 kousky vepřové panenky
sůl
pepř
Na krustu:
2 plátky toustového chleba
1 lžíce tymiánu
3 lžíce hořčice
2 lžíce petrželky
3 lžíce nastrouhaného sýru
Na omáčku:
2 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 dcl červeného vína
1 hrnek hovězího vývaru
1 lžíce tymiánu
Na brambory:
nové malé brambory (můžou být i velké a nakrájené na kolečka)
sůl
1 lžička červené sladké papriky
snítky šalvěje (nemusí být)
3 stroužky česneku (česnek se dává do alobalu v celku, tak kdo má rád, může dát víc - pečený je velice chutný)

Postup přípravy receptu

  1. Panenku osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, dáme do pekáče, přidáme 2 cibule na čtvrtky (součást omáčky) a posypeme tymiánem.

  2. Podlijeme trochou vody a pečeme na 220°C.

  3. Připravíme si krustu smícháním ingrediencí a před koncem pečení dáme krustu na vršek panenky a prstama upravíme. Pečeme ještě asi 10 minut.

  4. Po upečení maso dáme na talíř a z cibule a výpeku uděláme omáčku přidáním mouky, tu necháme chvilku opražit, pak přilijeme víno a po pár minutách vývar a tyminán. Můžeme dosolit a dopepřit. Omáčku povaříme asi 10 minut.

  5. Brambory umyjeme a necháme se slupkou, dáme do alobalu, osolíme, posypeme paprikou, dáme snítky šalvěje a stroužky česneku, zabalíme a pečeme na plechu v troubě asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!