Panenka v krustě s baby brambůrkama recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 kousky vepřové panenky
- sůl
- pepř
- Na krustu:
- 2 plátky toustového chleba
- 1 lžíce tymiánu
- 3 lžíce hořčice
- 2 lžíce petrželky
- 3 lžíce nastrouhaného sýru
- Na omáčku:
- 2 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dcl červeného vína
- 1 hrnek hovězího vývaru
- 1 lžíce tymiánu
- Na brambory:
- nové malé brambory (můžou být i velké a nakrájené na kolečka)
- sůl
- 1 lžička červené sladké papriky
- snítky šalvěje (nemusí být)
- 3 stroužky česneku (česnek se dává do alobalu v celku, tak kdo má rád, může dát víc - pečený je velice chutný)
Postup Panenka v krustě s baby brambůrkama
Postup přípravy receptu
-
Panenku osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, dáme do pekáče, přidáme 2 cibule na čtvrtky (součást omáčky) a posypeme tymiánem.
Podlijeme trochou vody a pečeme na 220°C.
Připravíme si krustu smícháním ingrediencí a před koncem pečení dáme krustu na vršek panenky a prstama upravíme. Pečeme ještě asi 10 minut.
Po upečení maso dáme na talíř a z cibule a výpeku uděláme omáčku přidáním mouky, tu necháme chvilku opražit, pak přilijeme víno a po pár minutách vývar a tyminán. Můžeme dosolit a dopepřit. Omáčku povaříme asi 10 minut.
Brambory umyjeme a necháme se slupkou, dáme do alobalu, osolíme, posypeme paprikou, dáme snítky šalvěje a stroužky česneku, zabalíme a pečeme na plechu v troubě asi 20 minut.