Pařížské řezy recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 120 g cukru moučka
- 80 g hrubé mouky
- 50 g másla
- 3 vejce
- 2 žloutky
- 20 g kakaa
- 2 bílky
- 1 balíček vanilkového cukru
- Na krém:
- 1/2 litru husté sladké smetany
- 2 žloutky
- 150 g čokolády
Postup Pařížské řezy
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce, žloutky, cukr a vanilkový cukr v kastrůlku dáme do vařící vody a šleháme tak dlouho, až začne směs houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, necháme vychladnout a přimícháme mouku, kakao, rozpuštěné vlažné máslo a ušlehaný tuhý sníh ze dvou bílků.
Plech potřeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou, nalijeme na něj těsto a upečeme v mírně teplé troubě. Upečený moučník vyjmeme z plechu, rozřízneme a plníme krémem, kterým pak potřeme i povrch. Nejvhodnější je plnit až druhý den.
Krém uděláme tak, že do sladké smetany přimícháme žloutky a strouhanou čokoládu. Přivedeme k varu. Uvaříme hustý krém a necháme vychladnout.