Pařížské řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Na těsto:
120 g cukru moučka
80 g hrubé mouky
50 g másla
3 vejce
2 žloutky
20 g kakaa
2 bílky
1 balíček vanilkového cukru
Na krém:
1/2 litru husté sladké smetany
2 žloutky
150 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, žloutky, cukr a vanilkový cukr v kastrůlku dáme do vařící vody a šleháme tak dlouho, až začne směs houstnout. Pak ji vyjmeme z vody, necháme vychladnout a přimícháme mouku, kakao, rozpuštěné vlažné máslo a ušlehaný tuhý sníh ze dvou bílků.

  2. Plech potřeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou, nalijeme na něj těsto a upečeme v mírně teplé troubě. Upečený moučník vyjmeme z plechu, rozřízneme a plníme krémem, kterým pak potřeme i povrch. Nejvhodnější je plnit až druhý den.

  3. Krém uděláme tak, že do sladké smetany přimícháme žloutky a strouhanou čokoládu. Přivedeme k varu. Uvaříme hustý krém a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!