Pastinák glazovaný recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 kg pastináku
3 PL přepuštěného másla
1 pomeranč, šťáva a nastrouhaná kůra
2 PL cukru
½ citronu – šťávu
1 dámská hrst sezamu
1 dámská hrst posekané meduňky
sůl, bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to zblanšíruju, to je furt řečí vokolo).

  2. Na pánvičce už mám rozpuštěné máslo. Chvíle napětí, co bude dál. Vrhnu pastinák na pánev (železnou, aby si někdo nedomejšlel), osmahnu, přidám cukr, postrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Usilovně míchám na malém ohni, až se mi ta zelenina kořenová obalí cukrovou sklovinou.

  3. Přidám citronovou šťávu, sůl a pepř. Míchám, posypu hrstí sezamu a v konci hrstičku meduňky.

  4. Podávám jako málozvyklý dodatek k drůbeži.:D


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!