Pečená krůtí stehna s nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 krůtí stehna
- grilovací koření
- bylinková sůl
- voda
- nádivka:
- hrst mandlí
- 1 toustový chléb
- mléko dle potřeby na namočení
- 4 vejce
- bylinková marináda
- 20 dkg anglické slaniny
- jarní cibulka větší nebo dvě malé
- na omáčku:
- výpek z masa
- voda
- hladká mouka
Postup Pečená krůtí stehna s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehna stáhnu z kůže ke kosti, ale neodřežu, nechám na kosti.
Udělám si nádivku - namočit chléb, osmažit slaninu, z vaj. bílků sníh a vše smíchat a dochutit bylinkovou marinádou jak kdo má rád výrazné.
Sešiju k sobě konce kůže, kousek nechám volný a naplním nádivkou, dozašiju, aby nevytekla - neplníme až po okraj, jinak praskne jako mně.
Dáme do pekáčku, okořeníme a pečeme při 220°C cca hodinku přiklopené.
Vyndáme maso s nádivkou. Pekáček dáme na plotnu, výpek svaříme, zahustíme hl. moukou rozmích. v troše vody, podlejeme vodou dle potřeby a provaříme.