Pečená krůtí stehna s nádivkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

3 krůtí stehna
grilovací koření
bylinková sůl
voda
nádivka:
hrst mandlí
1 toustový chléb
mléko dle potřeby na namočení
4 vejce
bylinková marináda
20 dkg anglické slaniny
jarní cibulka větší nebo dvě malé
na omáčku:
výpek z masa
voda
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehna stáhnu z kůže ke kosti, ale neodřežu, nechám na kosti.

  2. Udělám si nádivku - namočit chléb, osmažit slaninu, z vaj. bílků sníh a vše smíchat a dochutit bylinkovou marinádou jak kdo má rád výrazné.

  3. Sešiju k sobě konce kůže, kousek nechám volný a naplním nádivkou, dozašiju, aby nevytekla - neplníme až po okraj, jinak praskne jako mně.

  4. Dáme do pekáčku, okořeníme a pečeme při 220°C cca hodinku přiklopené.

  5. Vyndáme maso s nádivkou. Pekáček dáme na plotnu, výpek svaříme, zahustíme hl. moukou rozmích. v troše vody, podlejeme vodou dle potřeby a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!