Pečené bliny s kaviárem recept

Top Recepty, Předkrmy

Suroviny na recept

100 g hladké mouky
35 g pohankové mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička sušeného droždí
120 ml mléka
2 lžíce zakysané smetany
1 vejce
tuk na vymazání pánve
Na ozdobu:
kaviár
zakysaná smetana
biocitron (nebo okrájený citron)

Postup přípravy receptu

  1. Mouky, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a zakysanou smetanu v rendlíku prohřejeme a do vlažného vmícháme žloutek. Mléčnou směs vmícháme do moučné a metličkou prošleháme. Dáme do tepla asi na půl hodiny, než vykyne - na povrchu by se měly objevit bubliny.

  2. Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme k vykynutému těstu a opět metličkou důkladně promícháme.

  3. Zapneme troubu na 170 st. C a lžičkou naplníme muffinové (bábovičkové) silikonové formičky - do každé asi 3 lžičky těsta. Nedáváme plné, těsto povyskočí. Pak upečeme dozlatova (asi 15 minut).

  4. Vychladlé blinové korupsy vyklopíme a naplníme zakysanou smetanou, přidáme kaviár a pokrájený citron. Místo kaviáru můžete dát kousek plátku lososa, případně kopr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!