Pečené brambory s majoránkou, rajčaty, česnekem a tymiánem recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 4 omyté velké brambory
- 4 malá rajčata
- hrubá sůl
- pepř
- drcený kmín
- mletý pepř
- olivový olej s rozmarýnem
- 4 stroužky utřeného česneku se solí
- 1 jarní cibulka
Postup Pečené brambory s majoránkou, rajčaty, česnekem a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, očistíme, pokrájíme na plátky cca 5-6 mm silné a rozložíme na plech.
Brambory pokapeme olivovým olejem s rozmarýnem. Posypeme hrubou solí, majoránkou, drceným kmínem, pokrájenou jarní cibulkou, tymiánem a mletým pepřem.
Mezi brambory poklademe omytá a pokrájená rajčata, potřená utřeným česnekem. Pečeme v rozehřáté troubě na program gril dozlatova. Podáváme samotné nebo s masem.