Kuřecí směs pod křupavou peřinkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 větší kuřecí prso
- 1/2 kl solamylu
- 1/2 papriky - já měla žlutou
- asi 1/2 vaničky cherry rajčátek
- 1 střední cibule
- 3 velké žampiony
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- tymián
- olej
- bagetka nebo 2 rohlíky
Postup Kuřecí směs pod křupavou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme asi 1/2 lžičky sušeného česneku, tymián, lžičku oleje, solamyl a promícháme. Necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny.
Dále nakrájíme papriku na plátky, rajčátka na poloviny a cibuli na měsíčky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.
Odležené maso necháme zatáhnout na pánvi s lžící oleje a odstavíme.
Do zapékací mísy slijeme výpek ze smažení masa a rozprostřeme ho po celém dně. Skládáme střídavě maso, zeleninu a houby. Posolíme, opepříme, přidáme tymián - lepší je čerstvý, ale stačí i sušený. Přiklopíme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Mezitím nakrájíme rohlík nebo bagetku na plátky. V misce smícháme olej, sušený česnek, tymián, sůl a pepř.
Směs v pekáčku vyndáme z trouby a odklopíme. Plátky rohlíků namáčíme v ochuceném oleji a klademe je na předpečenou směs.
Dáme zapéct do křupava, než rohlíky zrůžoví - asi 10 minut na max 150°C.