Pečený králík s hořčicí a anglickou slaninou recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králík - 4 porce
- sůl
- pepř
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
Postup Pečený králík s hořčicí a anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, dáme do pekáče, posypeme nasekaným česnekem a necháme v chladničce odležet 1 hod - přes noc.
V pekáči překryjeme každý kousek anglickou slaninou, podlijeme a pečeme přikryté asi na 240°C 40 minut Zkontrolujeme a podlijeme, přikryjeme dalším plátkem anglické. Stáhneme teplotu a dalších 40 minut pečeme na 180°C, mezitím ještě zkontrolujeme a eventuálně podlijeme Poté vypneme a necháme v horké troubě ještě aspoň hodinu.
Podáváme s bramborovou kaší nebo i se zelím a knedlíkem..