Pekelné dršťky recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

300 g předvařených krájených hovězích drštěk
1 cibule
2 mrkve
1 rajče
petrželová nať
bobkový list
6 kuliček nového koření
papriková pasta ostrá
zakysaná smetana
světlá instantní jíška
sůl
pepř
jedna domácí klobáska
2 kostky masoxu Vitana Natur

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut.

  2. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.

  3. Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.

  4. Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám.

  5. Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!