Pekelné dršťky recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 300 g předvařených krájených hovězích drštěk
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 rajče
- petrželová nať
- bobkový list
- 6 kuliček nového koření
- papriková pasta ostrá
- zakysaná smetana
- světlá instantní jíška
- sůl
- pepř
- jedna domácí klobáska
- 2 kostky masoxu Vitana Natur
Postup Pekelné dršťky
Postup přípravy receptu
-
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky masoxu, celou cibuli i se slupkou, celé dvě mrkve, nové koření, bobkový list, sůl, pepř a dusíme do měkka cca 60 minut.
Po uvedené době se nám vývar zredukuje, všechno koření a kořenovou zeleninu vyjmeme a přidáme 2 polévkové lžíce ostré paprikové pasty, nakrájené rajče na kostičky, zbavené semínek a na půl kolečka nebo kolečka nakrájenou dobrou domácí klobásku.
Mrkve z vývaru nakrájíme na drobné kostičky a vrátíme zpět k dršťkám.
Zahustíme trochou světlé instantní světlé jíšky a necháme přejít varem, na konec přidáme jemně nasekanou petrželovou nať a 2 polévkové lžíce zakysané smetany a již nevaříme, aby se nám smetana nesrazila. Podáváme s čerstvým chlebem.