Pelmeně recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 165 g hladké mouky
- 165 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 120 ml studené vody
- 1 vejce (na potření těsta)
- masová nádivka:
- 200 g mletého hovězího masa
- 200 g mletého vepřového masa
- 1 cibule (malá)
- špetka cukru
- 30 ml vody
- 20 g másla
- pepř
- sůl
- kysaná smetana
- kopr
Postup Pelmeně
Postup přípravy receptu
-
1. Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici.
2. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet.
3. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě.
4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem.