Pelmeně recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

165 g hladké mouky
165 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
120 ml studené vody
1 vejce (na potření těsta)
masová nádivka:
200 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
1 cibule (malá)
špetka cukru
30 ml vody
20 g másla
pepř
sůl
kysaná smetana
kopr

Postup přípravy receptu

  1. 1. Z mouky, vejce, vody a soli uhněteme hladké tuhé těsto, které necháme zabalené v utěrce odpočinout v lednici.

  2. 2. Mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli důkladně promícháme s vodou, cukrem a kořením. Necháme chvilku odležet.

  3. 3. Těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm, která potřeme vajíčkem, doprostřed vložíme kuličku nádivky, v půli přeložíme, zamačkáme a cípy spojíme k sobě.

  4. 4. Pelmeně vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 8–10 minut, scedíme, promastíme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!