Perníčky zdobené čokoládou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

65 dkg hladké mouky
25 dkg cukru moučka
10 dkg medu
5 dkg rozpuštěného másla
1 vejce
2 žloutky
2 lžíce mléka
2 lžičku jedlé sody
2 lžičku mletého perníkového koření (nebo 2 prášku do perníku)
1 lžíce vařící vody

Postup přípravy receptu

  1. Perníkové koření dám do hrnečku a spařím 1 polévkovou lžící vařící vody. Pokud mám prášek do perníku, musím ho nejprve prosít přes malé jemné sítko (na sítku zůstane koření, amonium propadne). Nechám vychladnout.

  2. Na vál dám mouku, cukr a sodu (prosáté amonium z prášku do perníku). Udělám důlek, do kterého dám všechny ostatní ingredience vč. spařeného koření. Kdo má rád tmavé perníčky, může do těsta přidat ještě 1 polévkovou lžíci kakaa (já nedávám). Vypracuji těsto, až je krásně hladké a lesklé. Zpočátku se zdá nemožné zapracovat všechnu mouku do těsta, ale věřte mi a vydržte!

  3. Z těsta vyválím plát cca 0,5 cm silný a vykrajuji perníčky. Peču na 180°C. Po upečení potírám horké perníčky bílkem.

  4. Zdobím oblíbenou polevou. Já používám bílou a extra tmavou čokoládovou polevu (CARLA), kterou nechám v horké vodě 5 min. povolit a pak ustřihnu malinký otvor v rohu sáčku s polevou.

  5. Hotové perníčky naskládám do krabice. Na povrch položím pečící papír a něj položím rozkrájené jablíčko a pomerančovou kůru.

  6. Je třeba hlídat stav zvlhnutí a měkkosti peníčků. Pokud je to málo, dám čerstvou kůru a jablko, pokud už dost zvlhčovadla vyndám.

  7. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!