Pie ala Ham and Eggs recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 1 listové těsto
- 200 g zakysané smetany
- 150 g šunky nebo moravského masa či šunkového salámu...
- 2 jarní cibulky nebo mladý pórek
- 150 g eidamu
- 6-7 vajíček
- bylinková sůl nebo sušené bylinky
- sůl
Postup Pie ala Ham and Eggs
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozdělíme na 2 díly, jeden o trošičku větší. Z většího dílu vyválíme kruhový plát větší než je dortová forma (zde použit průměr 24 cm), dno formy vyložíme pečicím papírem a vložíme plát listového těsta, okraje vytáhneme asi 5 cm vysoko.
Těsto propícháme vidličkou, poklademe šunkou a zalijeme směsí ze zakysané smetany, 1 vajíčka, nadrobno nakrájené 1 cibulky (nebo 1/2 pórku), bylinek (dala jsem špetku oregana, špetku tymiánu, špetku rozmarýnu) a soli.
Na směs vyklepneme zbývající vajíčka, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou či zbytkem pórku, částí strouhaného sýra a poklademe opět šunkou.
Druhou část těsta vyválíme do velikosti formy, propícháme vidličkou a přeneseme do formy. Okraje spojíme, potřeme vajíčkem a posypeme zbytkem strouhaného sýra.
Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C po dobu 30 minut. Po vyjmutí necháme částečně zchladnout, horké by se po uvolnění formy mohlo zbortit.