Pie ala Ham and Eggs recept

Top Recepty, Slané pečivo

Suroviny na recept

1 listové těsto
200 g zakysané smetany
150 g šunky nebo moravského masa či šunkového salámu...
2 jarní cibulky nebo mladý pórek
150 g eidamu
6-7 vajíček
bylinková sůl nebo sušené bylinky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na 2 díly, jeden o trošičku větší. Z většího dílu vyválíme kruhový plát větší než je dortová forma (zde použit průměr 24 cm), dno formy vyložíme pečicím papírem a vložíme plát listového těsta, okraje vytáhneme asi 5 cm vysoko.

  2. Těsto propícháme vidličkou, poklademe šunkou a zalijeme směsí ze zakysané smetany, 1 vajíčka, nadrobno nakrájené 1 cibulky (nebo 1/2 pórku), bylinek (dala jsem špetku oregana, špetku tymiánu, špetku rozmarýnu) a soli.

  3. Na směs vyklepneme zbývající vajíčka, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou či zbytkem pórku, částí strouhaného sýra a poklademe opět šunkou.

  4. Druhou část těsta vyválíme do velikosti formy, propícháme vidličkou a přeneseme do formy. Okraje spojíme, potřeme vajíčkem a posypeme zbytkem strouhaného sýra.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě 200°C po dobu 30 minut. Po vyjmutí necháme částečně zchladnout, horké by se po uvolnění formy mohlo zbortit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!