Pikantní filé recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- rybí filé (pangas, treska)
- česnek
- sojová omáčka
- 1 citron
- koření na ryby
- kopr (sušený, mražený nebo čerstvý)
- sůl, barevný pepř
- kousek másla, olej
Postup Pikantní filé
Postup přípravy receptu
-
Rozmrzlé ryby osušíme a pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, nebo posypeme sušeným česnekem, posypeme kořením na ryby a koprem, necháme chvilku marinovat.
Na pánev si dáme olej a kousek másla, zprudka rychle ryby osmahneme a pak teplotu ztlumíme.
K rybám přidáme druhou půlku citronu pokrájenou na kolečka. Můžeme přidat i cherry rajčátka a smažíme pozvolna s rybou. Ke konci ryby pokapeme sojovou omáčkou. Podáváme s bramborem nebo kaší.