Plátky z panenky na pórku a řapíkatém celeru recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřové panenky
olej
sůl
pepř
1/2 většího pórku
3 řapíky řapíkatého celeru
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Celerové řapíky očistíme od tvrdých vláken, nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou zeleninu na něm orestujeme dozlatova a počkáme až se zelenina vydusí do tuku.

  3. Naklepané plátky panenky osolíme, opepříme a vložíme do hrnce k zelenině, opečeme je z obou stran a podlijeme malým množstvím vody. Dusíme, dokud nebude maso měkké.

  4. Oříšek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho k masu do hrnce, šťávu promícháme s máslem dohladka a podusíme ještě tak 15 minut.

  5. Dochutíme podle své chuti solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!