Polévka z hlívy ústřičné, drštek a zeleniny recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

600 g předvařených drštek
150 g kořenové zeleniny
1/2 řapíkatého celeru
150 g hlívy ústřičné
2 polévkové lžíce sádla
2 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 čajové lžičky sladké mleté papriky
pepř
sůl
4 stroužky česneku
majoránka
1-2 čajové lžičky sekané petrželky
1 sušená chilli paprička
zeleninový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené drštky pečlivě omyjeme, ještě jednou je prodrbeme solí, zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka v hrnci. Uvařené drštky vyjmeme a pokrájíme na nudličky.

  2. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, kterou zaprášíme sladkou paprikou a ještě opatrně osmahneme. Jíšku rozmícháme v malém množství prochladlého vývaru a vmícháme do polévky.

  3. Přidáme očištěnou pokrájenou hlívu ústřičnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu + řapikatý celer nakrájený na kousky, zeleninový bujón, pepř a vaříme ještě asi 20 minut.

  4. Před dokončením, polévku okořeníme utřeným česnekem, chilli papričkou a přidáme petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!