Polévka z králíka s krupicovými noky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

skelet z králíka (žebra, hlava, krk, vnitřnosti)
2 mrkve
1 kořenová petržel
kousek celeru
1 cibule
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
1,5 l vody
nať z jarní cibulky
Krupicové noky:
vejce
krupice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso s ostatními surovinami zaliji studenou vodou a vařím. Po uvaření maso a zeleninu vyjmu, vývar přecedím, maso oberu, zeleninu nakrájím a vložím zpět. Prostě klasický vývar.

  2. Než se mi polévka uvaří, si připravím noky. Vejce smíchám s krupičkou a osolím. Množství krupičky je podle velikosti vejce. Vypracuji vláčné těsto, které vyválím na váleček a nakrájím na kousky. Uvařím je zvlášť v osolené vodě asi 15 minut. Po uvaření je vhodím do polévky. Na talíři přidám nať jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!