Polévka z králíka s krupicovými noky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- skelet z králíka (žebra, hlava, krk, vnitřnosti)
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- 1,5 l vody
- nať z jarní cibulky
- Krupicové noky:
- vejce
- krupice
- sůl
Postup Polévka z králíka s krupicovými noky
Postup přípravy receptu
-
Maso s ostatními surovinami zaliji studenou vodou a vařím. Po uvaření maso a zeleninu vyjmu, vývar přecedím, maso oberu, zeleninu nakrájím a vložím zpět. Prostě klasický vývar.
Než se mi polévka uvaří, si připravím noky. Vejce smíchám s krupičkou a osolím. Množství krupičky je podle velikosti vejce. Vypracuji vláčné těsto, které vyválím na váleček a nakrájím na kousky. Uvařím je zvlášť v osolené vodě asi 15 minut. Po uvaření je vhodím do polévky. Na talíři přidám nať jarní cibulky.