Pomerančové hřebínky bez lepku, mléka a vajec recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

90 g bezlepkové mouky Schär B
30 g bezlepkové mouky Jizerka
30 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanu
60 g moučkového cukru
100 g margarínu (Stelly nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
šťáva a kůra z 1/2 pomeranče
čokoládová pomazánka bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
čokoládová poleva
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pomerančovou šťávu raději přidáváme po částech, abychom těsto neutopili.

  2. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hřebínky. Pečeme při 160°C asi 8 min.

  3. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme.

  4. Slepíme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Polovinu každého hřebínku namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme cukrovým zdobením. Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření Orion (neobsahuje mléko) a kousku ztuženého tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!