Pšeničné klasy recept
Top Recepty, Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 220 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 21 g droždí
- 60 g změklého sádla
- 100 g pšeničné celozrnné mouky
- 360 g hladké mouky
- 1,5 rovné lžičky soli
- 1 lžička koření na Americké brambory
- Na potření:
- vejce
- Na posyp:
- semínka
Postup Pšeničné klasy
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech a na nůžkama ní nastříháme lístky, každý ohneme na jinou stranu.
Necháme nakynout, potřeme vejcem, posypeme semínky a necháme upéct ve vyhřáté troubě. Pekla jsem asi 20 minut na 180°C na horkovzduch.