Pšeničné klasy recept

Top Recepty, Domácí pekárna

Suroviny na recept

220 ml vody
2 lžičky cukru
21 g droždí
60 g změklého sádla
100 g pšeničné celozrnné mouky
360 g hladké mouky
1,5 rovné lžičky soli
1 lžička koření na Americké brambory
Na potření:
vejce
Na posyp:
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto.

  2. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech a na nůžkama ní nastříháme lístky, každý ohneme na jinou stranu.

  3. Necháme nakynout, potřeme vejcem, posypeme semínky a necháme upéct ve vyhřáté troubě. Pekla jsem asi 20 minut na 180°C na horkovzduch.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!