Pstruží závitky na rozmarýnové větvičce recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

3 filety ze pstruha - vykostěné
1 lžíce přepuštěného másla
1 lžička hladké mouky
1 lžička sušená hořčice Colman‘s
2 holé větvičky rozmarýnu
citronový pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha s kůží omyjeme, osušíme a za pomoci pinzety zbavíme zbytku kostí. Filety podélně rozřízneme a získáme šest proužků na závitky. Všechny zlehka osolíme, okořeníme citronovým pepřem a necháme malou chvilku odležet.

  2. Připravíme si mezitím dvě větvičky rozmarýnu (zbavené lístků), na které budeme závitky napichovat. Smícháme lžičku hladké mouky se lžičkou sušené hořčice a promícháme. Okořeněné proužky z filetů, pevně smotáme kůží ven, ale část ji bude i uvnitř a napíchneme na větvičku rozmarýnu. Lehce obalíme v moučné směsi a vložíme na pánev, ve které jsme si rozehřáli lžíci přepuštěného másla. Opékáme do zlatavé barvy.

  3. Servírujeme na rozmarýnové větvičce s bramboro-karotkovým pyré s česnekem, sypané petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!