Pudinkové řezy z čerstvých jahod recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukr písek
6 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
Pudinková vrstva
1 kg čerstvých jahod
3 lžíce cukru
1 dl vody
2 vanilkové pudinky nebo jahodové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 10 minut.

  2. Očištěné a na půlky pokrájené jahody podlejeme asi 3 lžícemi vody a prudce je asi 3 minuty vaříme. Ve zbytku vody si rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty. Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý piškot.

  3. Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou a lístkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!