Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj) recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

2 kg plodů rakytníku
2 kg cukru
2 přípravky na výrobu marmelád (1:1)

Postup přípravy receptu

  1. Plody omyjeme, obereme úlomky větviček, propláchneme vodou a celé plody dáme do kastrolu.

  2. Přivedeme k varu, přidáme přípravek na výrobu marmelád s troškou cukru a povaříme 5 min.

  3. Potom přidáme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 min.

  4. Horké plníme do připravených skleniček a na 2 min otočíme dnem vzhůru. Nebojíme se dát dost cukru, protože Rakytník je hodně kyselý.

  5. Používáme zdravotně na lžičku, k promazání na pudinkové strojkové, lžičku zalejeme studenou vodou a promícháme - džus, či zalejeme horkou vodou - čaj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!