Řezy jako peříčko recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce (70 g) polohrubé mouky
- 4 lžíce (70 g) moučkového cukru
- Krém:
- 1 smetana ke šlehání (nejlépe Rama cremefine)
- 200 ml kysaná smetana
- 1 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce mléka
- 60 g čokolády na vaření
Postup Řezy jako peříčko
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme bílky do tuhého sněhu a pak postupně přidáváme žloutky. Promícháme cukr s moukou a lehce ho vařečkou přimícháme do vajec. Pečeme na větším plechu (30x40) vyloženém papírem ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
Po vychladnutí si plát těsta rozdělíme na tři stejně široké dlouhé pruhy. První pomažeme krémem, přiložíme na něj druhý, znovu pomažeme, ukončíme třetím pruhem a lehce přitiskneme. Zbylým krémem pomažeme boky i povrch. Krému je hodně, můžeme zdobit jakkoliv, já jsem jen v rychlosti po něm trochu přejela vidličkou.
Krém: Kysanou smetanu promícháme vidličkou se lžící cukru a lehce vmícháme do ušlehané šlehačky. Pro chuť můžeme přidat i lžíci vaječného koňaku (nemusí být). Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce se 3 lžícemi mléka a tenkým pramínkem lejeme lžící do šlehačkové směsi.
Necháme chvilinku stát, až čokoláda trochu zatuhne a pak zamícháme. Čokoláda jen málo obarví krém, ale vytvoří v krému drobné čokoládové kousky.
Hotové řezy necháme alespoň 3 hodiny tuhnout, velmi dobré jsou i za 3 dny.