Řezy jako peříčko recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
4 vejce
4 lžíce (70 g) polohrubé mouky
4 lžíce (70 g) moučkového cukru
Krém:
1 smetana ke šlehání (nejlépe Rama cremefine)
200 ml kysaná smetana
1 lžíce moučkového cukru
3 lžíce mléka
60 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky do tuhého sněhu a pak postupně přidáváme žloutky. Promícháme cukr s moukou a lehce ho vařečkou přimícháme do vajec. Pečeme na větším plechu (30x40) vyloženém papírem ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.

  2. Po vychladnutí si plát těsta rozdělíme na tři stejně široké dlouhé pruhy. První pomažeme krémem, přiložíme na něj druhý, znovu pomažeme, ukončíme třetím pruhem a lehce přitiskneme. Zbylým krémem pomažeme boky i povrch. Krému je hodně, můžeme zdobit jakkoliv, já jsem jen v rychlosti po něm trochu přejela vidličkou.

  3. Krém: Kysanou smetanu promícháme vidličkou se lžící cukru a lehce vmícháme do ušlehané šlehačky. Pro chuť můžeme přidat i lžíci vaječného koňaku (nemusí být). Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce se 3 lžícemi mléka a tenkým pramínkem lejeme lžící do šlehačkové směsi.

  4. Necháme chvilinku stát, až čokoláda trochu zatuhne a pak zamícháme. Čokoláda jen málo obarví krém, ale vytvoří v krému drobné čokoládové kousky.

  5. Hotové řezy necháme alespoň 3 hodiny tuhnout, velmi dobré jsou i za 3 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!