Řezy Margot II. recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Korpus:
6 vajec
6 PL moučkového cukru
5 PL polohrubé mouky
2 PL kakaa
1 PL oleje
2 KL prášku do pečiva
meruňková marmeláda
1. Náplň
1,5 kokosového pudinku
500 ml mléka
1 vanilkový cukr
200 g pomazánkové máslo
250 g polotučný tvaroh ve vaničce
1 želatinový ztužovač
trochu žlutého potravinářského barviva
2. Náplň
250 ml smetany 33%
500 g polotučné tvarohy ve vaničce
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
2 tyčinky Margot

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme cukr, zašleháme žloutky, olej a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva kakaem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180´asi 15 – 20 minut.

  2. Vychladlý korpus potřeme marmeládou.

  3. 1. náplň: Z mléka, vanilkového cukru a pudingu uvaříme hustou kaši. Umícháme tvaroh s pomazánkovým máslem a postupně vmícháme vychladlou pudingovou kaši. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu a přimícháme k náplni, tu rozetřeme na korpus. Dáme minimálně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

  4. 2. náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, přimícháme želatinový ztužovač připravený dle návody. Na závěr přimícháme 1 ½ nastrouhané tyčinky Margot. Natřeme na 1.náplň a necháme ztuhnou nejlépe do druhého dne.

  5. Potom nakrájíme na řezy a posypeme nastrouhanou druhou polovinou Margotky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!