Řezy s vaječným likérem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Piškot:
- 5 vajec
- 3 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 2-3 lžíce horké vody
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 0,5 prášku do pečiva
- marmeláda na potření
- Krém:
- 750 ml mléka
- 3 vanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
- 200 ml vaječného koňaku
- 250 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- Pařížská šlehačka:
- 2x nejlépe 40% šlehačka-drží tvar několik dní (nebo rostlinná šlehačka Cremefine na šlehání)
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa
Postup Řezy s vaječným likérem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie…