Řezy s vaječným likérem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Piškot:
5 vajec
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce oleje
2-3 lžíce horké vody
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
0,5 prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
200 ml vaječného koňaku
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2x nejlépe 40% šlehačka-drží tvar několik dní (nebo rostlinná šlehačka Cremefine na šlehání)
1 lžíce cukru
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.

  2. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).

  3. Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).

  4. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.

  5. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)

  6. Ozdobíme dle fantazie…


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!