Roláda s ananasovým tvarohem a ořechovým krokantem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na těsto:
- 6 vajec
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce Solamylu
- 6 lžic moučkového cukru
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- špetička soli
- Na krokant:
- 10 dkg ořechů (posekaných)
- l lžíce cukru krupice
- 1 lžíce práškového cukru
- 2 lžíce másla
- Na ananasový tvaroh:
- 500 g plnotučného tvarohu
- 200 g ananasu (čerstvého nebo kompotovaného)
- 1/2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
Postup Roláda s ananasovým tvarohem a ořechovým krokantem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ušleháme se špetkou soli do tuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky. Nakonec, velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva.
Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 2OO°C. Upečeme dorůžova, což trvá cca 7 minut. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme.
Krokant připravíme velice rychle a to takto: Na pánvi rozpustíme cukr a máslem, hned poté přidáme ořechy a jen krátce osmahneme. Necháme vychladnout.
Tvarohovou náplň připravíme jednoduše tím, že tvaroh se Salko mlékem vyšleháme do hladkého krému, přidáme na malé kousky nakrájený ananas a je hotovo.
Na upečený plát natřeme 2/3 tvarohové hmoty, posypeme 2/3 krokantu a zavineme. Smotanou roládu potřeme zbytkem tvarohu a posypeme zbylým krokantem.
Dozdobíme zbytkem ananasu nebo jak chceme. Dáme vychladit.