Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)
- 4 lžíce neupečené velikonoční nádivky
- 100 g anglické slaniny
- 1 lžička Solamylu
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso ochutíme solí a pepřem, zapracujeme do něho Solamyl (roládky se nerozpadají) a je-li třeba, zahustíme troškou strouhanky.
Připravené maso rozdělíme na čtyři díly a navlhčenýma rukama vytvoříme na prkénku větší tenké placky. Na prkénko můžeme dát potravinovou folii, aby se nám maso nelepilo. Rozdělíme na maso syrovou nádivku a opět navlhčenýma rukama zavineme. Každý váleček obalíme plátky anglické slaniny. Vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do vyhřáté trouby na cca 180 C°. Pečeme dozlatova. Já jsem pekla v remosce.
Podáváme s bramborem, ale stačí jen zeleninový salát. Nádivka nahradí přílohu.