Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)
4 lžíce neupečené velikonoční nádivky
100 g anglické slaniny
1 lžička Solamylu
strouhanka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, zapracujeme do něho Solamyl (roládky se nerozpadají) a je-li třeba, zahustíme troškou strouhanky.

  2. Připravené maso rozdělíme na čtyři díly a navlhčenýma rukama vytvoříme na prkénku větší tenké placky. Na prkénko můžeme dát potravinovou folii, aby se nám maso nelepilo. Rozdělíme na maso syrovou nádivku a opět navlhčenýma rukama zavineme. Každý váleček obalíme plátky anglické slaniny. Vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do vyhřáté trouby na cca 180 C°. Pečeme dozlatova. Já jsem pekla v remosce.

  3. Podáváme s bramborem, ale stačí jen zeleninový salát. Nádivka nahradí přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!