Rybízové sušenky s ovesnými vločkami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g ovesných vloček
- 80 g celozrnné špaldové mouky
- 150 g přepuštěného másla (používám České Ghíčko)
- 2 zralé banány
- 1 vejce
- 1 hrnek červeného rybízu
- stévie nebo třtinový cukr (dle chuti)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- lžička přírodního vanilkového aroma
Postup Rybízové sušenky s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
V míse rozmačkáme banány společně s přepuštěným máslem. Přidáme ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně promícháme.
Pomocí rukou tvoříme z těsta malé placičky, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 13 minut do zhnědnutí sušenek.
Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a máme hotovo.