Segedin po Vlčicku recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

1/2 kg vepřového plecka
10-15 dkg anglické slaniny
25 dkg červené cibule (může být i bílá, ale s červenou je to lepší)
1 sklenice kysaného zelí (velká nebo sterilovaného zelí - já dávám celou 720 ml, ale můžete dát jen půlku)
1 zakysaná smetana
2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
kůra z 1/2 citrónu (vcelku)
olej
sůl
pepř
cukr (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na tuku a přidáme citrónovou kůru, maso pokrájené na kostičky a smažíme 10-15 minut na elektrickém sporáku na č. 5.

  2. Potom přidáme cibuli pokrájenou na půlkolečka, asi 2 minutky osmahneme, přidáme sůl a pepř a dusíme 15 minut na elelktrickém sporáku na č. 4.

  3. Poté přidáme zelí, vodu dle potřeby (asi 1,5 - 2l) a dusíme půl hodiny na elelktrickém sporáku na č. 3.

  4. Potom vytáhneme citronovou kůru, přidáme papriky (sladkou i pálivou), zakyslou smetanu a zahustíme jíškou Knorr.

  5. Nakonec dochutíme cukrem, solí, citrónem (je-li třeba) a maggim.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!