Semifreda II. recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Piškot:
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 160 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 3 lžíce oleje
- Jahodový krém:
- 500 ml šlehačky
- 150 g ztužovače šlehačky jahodový
- 150 ml vody
- Banánový krém:
- 500 ml ztužovač šlehačky banánový
- 100 g
- 125 ml vody
- 250 ml šlehačky na ozdobení
Postup Semifreda II.
Postup přípravy receptu
-
Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husta, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení.
Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 ks semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem.
Stěrkou krém zarovnáme.
Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda.
Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie.
Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon. Banánový krém: Banánový Zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody.
Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme Zeesan a společně došleháme do tuha.