Semifreda II. recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Piškot:
6 vajec
180 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
20 g kakaa
3 lžíce oleje
Jahodový krém:
500 ml šlehačky
150 g ztužovače šlehačky jahodový
150 ml vody
Banánový krém:
500 ml ztužovač šlehačky banánový
100 g
125 ml vody
250 ml šlehačky na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husta, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení.

  2. Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 ks semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem.

  3. Stěrkou krém zarovnáme.

  4. Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda.

  5. Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie.

  6. Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon. Banánový krém: Banánový Zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody.

  7. Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme Zeesan a společně došleháme do tuha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!