Skoricove nekynute buchty recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3/4 hrnecku (1 hrnecek 250ml) tvarohu
- 1/3 hrnecku podmasli
- 1/4 hrnecku cukru
- 4 polevkove lzice tekuteho masla
- 1 kavova lzicka tekute vanilky
- 2 hrnecky nebelene mouky (muze byt vsak i normalni)
- 1 polevkova lzice prasek do peciva
- 1/4 kavove lzicky jedle sody
- malicko soli
- Na nadivku:
- 11/2 polevkove lzice tekuteho masla
- 2/3 hrnecku hnedeho cukru
- 11/2 kavove lzicky mlete skorice
- 1/2 kavove lzicky mlete nove koreni
- 1/4 kavove lzicky mlety hrebicek
- 1 hrnecek nahrubo usekanych pekanovych orechu
- na glaze:
- 2/3 hrnecku pudroveho cukru
- 2-3 polevkove lzice mleka
- 1 kavova lzicka tekute vanilky
Postup Skoricove nekynute buchty
Postup přípravy receptu
-
Předehřát troubu na 200°C. Vytřít rozpínací formu na dorty tukem. Dát do mísy tvaroh, podmáslí, cukr, tekuté máslo a tekutou vanilku a vše dobře zamíchat buď ručně nebo mixérem.
Přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu a vše spojíme. Těsto by mělo být měkké a vlhké. Na pomoučněný vál si přendáme těsto z mísy a znovu propracujeme až je těsto hezky hladké. Rozválíme těsto na plat velký asi 30x40 cm.
Připravíme si náplň: v menší misce zamícháme dohromady hnědý cukr, skořicí, nové koření a hřebíček. Rozvalené těsto potřeme tekutým máslem asi tak 1 cm od okraje těsta.
Těsto posypeme připravenou směsi hnědého cukru, přidáme nahrubo usekané pekanove oříšky a rukou je přimáčkneme do nádivky.
Začínáme rolovat těsto od delší strany, tak jako roládu. Konce necháme volně. Delší stranu trochu přimáčkneme, aby se neotevřela. Hodně ostrým nožem nakrájíme roládu na 12 stejných kusů. Vložíme je krájenou stranou na dno rozpínací dortové formy.
Pečeme v troubě asi 20-28 minut do zlatova. Po upečení je necháme asi 5 minut odpočinout a potom odděláme rozpínací formu. Jestli máte rádi glazé, můžete je po vychladnutí potřít.