Skotská vajíčka recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

Budeme potřebovat:
6 vajíček
500 g mletého vepřového masa
hrst kadeřavé petržele
koriandr
hořčičné semínko
strouhanku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a spolu s rozdrceným koriandrem, hořčicí a nasekanou petrželkou dáme do mísy a důkladně zamícháme. Můžeme přidat trochu vody.

  2. Na tvrdo uvařené vajíčka obalíme masovou směsí, aby byla stejnoměrně pokrytá.

  3. Pak je opatrně obalíme ve strouhance.

  4. Vajíčka smažíme asi 5-6 minut v oleji (doporučujeme fritovací hrnec). Tip: Vajíčka si můžete připravit den předem a uchovat v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!