Smažené plněné bramborové koblížky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

2 porce bramborové kaše
1 vejce
½ lžičky kurkumy
polohrubá mouka dle potřeby
sůl
pepř
1 hrst petrželky
120 g uzené slaniny
120 g uzeného masa
1 cibule
1 malá kapie
růžičková kapusta dle potřeby
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu a maso, cibuli a kapii nakrájíme na kostečky. Z růžičkové kapusty odstraníme vrchní listy, dáme na pár minut povařit do osolené vody a přendáme do misky se studenou vodou.

  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli, přidáme slaninu a maso ještě chvilku opékáme, než se rozvoní, přidáme kapii, osolíme a opepříme. Hotovou směs necháme vychladnout.

  3. Bramborovou kaši umícháme s vajíčkem, petrželkou a moukou do hladkého těsta s konsistencí jak na bramborové knedlíky. Dle potřeby dosolíme a opepříme.

  4. Těsto můžeme rozválet na ½ cm plát (je třeba podsypávat moukou) vykrájet kolečka, naplnit náplní, vložit jednu kapustičku, uzavřít a vytvarovat jak koblížky. Nebo lžící přímo z těsta odebírat kousky a v dlani naplnit a uzavřít.

  5. Naplněné koblížky smažíme zvolna, dokud nejsou krásně zlaté.

  6. Hotové servírujeme se zeleninou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!