Smažené plněné bramborové koblížky recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 2 porce bramborové kaše
- 1 vejce
- ½ lžičky kurkumy
- polohrubá mouka dle potřeby
- sůl
- pepř
- 1 hrst petrželky
- 120 g uzené slaniny
- 120 g uzeného masa
- 1 cibule
- 1 malá kapie
- růžičková kapusta dle potřeby
- sůl
- pepř
- olej
Postup Smažené plněné bramborové koblížky
Postup přípravy receptu
-
Uzenou slaninu a maso, cibuli a kapii nakrájíme na kostečky. Z růžičkové kapusty odstraníme vrchní listy, dáme na pár minut povařit do osolené vody a přendáme do misky se studenou vodou.
Na trošce oleje osmažíme cibuli, přidáme slaninu a maso ještě chvilku opékáme, než se rozvoní, přidáme kapii, osolíme a opepříme. Hotovou směs necháme vychladnout.
Bramborovou kaši umícháme s vajíčkem, petrželkou a moukou do hladkého těsta s konsistencí jak na bramborové knedlíky. Dle potřeby dosolíme a opepříme.
Těsto můžeme rozválet na ½ cm plát (je třeba podsypávat moukou) vykrájet kolečka, naplnit náplní, vložit jednu kapustičku, uzavřít a vytvarovat jak koblížky. Nebo lžící přímo z těsta odebírat kousky a v dlani naplnit a uzavřít.
Naplněné koblížky smažíme zvolna, dokud nejsou krásně zlaté.
Hotové servírujeme se zeleninou či salátem.