Směsné rizoto recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

400 g krůtí křídla (8 ks)
700 g krůtí krky (2 ks)
1 vepřová konzerva
1/2 hrnku rýže
1 l krůtí vývar
1 kostka kuřecí bujón
2 cibule (středně velké)
1 palice česneku
lžíce másla
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso:Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, sůl a uvedeme k varu.

  2. Vkládáme připravené maso, zavřeme a vaříme 1 hodinu od foukání. Pak vypneme, necháme dojít, otevřeme tlakáč a maso vyjmeme do misky.

  3. Až maso trochu prochladne, tak ho obereme z kostí (já jsem si maso připravil den předem, takže šlo po vychladnutí do lednice).

  4. Oloupeme dvě cibule a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na proužky a kostičky, studené se lépe krájí.

  5. Cibuli orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle a pak přidáme nakrájené maso. Chvíli podusíme (pokud máme rádi rizoto vláčnější můžeme ještě podlít trochou vývaru) a přidáme vepřovou konzervu.

  6. Vše ještě promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme a masovou část máme připravenou.

  7. Rýže: Odměřené množství rýže propláchneme napřed teplou a pak studenou vodou a necháme okapat.

  8. Oloupané stroužky česneku rozmáčkneme tlakem dlaně pod plochou nože a nasekáme. Takto připravený česnek krátce orestujeme na másle.

  9. Přidáme rýži a také ji krátce orestujeme.

  10. Pak zalijem dvojnásobným množstvím horkého vývaru, posolíme (pozor, opatrně, vývar je už slaný) a vaříme podle návodu na obalu rýže (já 13 minut).

  11. Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu, zamícháme a necháme v horkém hrnci pod pokličkou dojít – vsákne se ještě zbytek tekutiny.

  12. Obě horké čási sloučíme a promícháme – homogenizujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!