Smržovka á la dršťkovka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 15 ks mladých smržů
- 1 jarní cibulka bez natě
- 1 střední mrkev
- půlku petržele
- kousek celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička pepře
- 1 hrst rozemnuté majoránky
- 1 navršenou lžíci sladké mleté papriky
- 1 lžíce koření na guláš
- sůl
- olivový olej
- kousek másla
Postup Smržovka á la dršťkovka
Postup přípravy receptu
-
Smrže pokrájíme na kroužky, cibulku nadrobno, zeleninu nastrouháme na velkých slzách. Na pánev s olivovým olejem a kouskem másla dáme zeleninu. Do menšího hrnce dáme olivový olej, kousek másla a smrže. Obojí restujeme. Ke smržům přidáme gulášové koření a papriku, po chvilce přilijeme vodu. Zeleninu opékáme, dokud nezlátnou okraje, přikápneme vodu a necháme ji vyvařit, zaprášíme trochou žitné mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Obě směsi smícháme, přidáme majoránku, pepř, sůl.
Necháme chvíli provařit a vypneme, pak prolisujeme česnek.
K polévce můžeme podávat tmavou bagetu, chleba, kaiserku.