Spaghetti pomodoro s česnekem, čerstvou bazalkou a parmazánem recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

špagety
250 g cherry rajčátek
česnek
čerstvá bazalka
špetka chilli
pepř
sůl
olivový olej
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si špagety, tak aby byly al dente.

  2. Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka, osolíme, přidáme špetku chilli a rajčátka chvíli dusíme, dokud lehce nezměknou a nepustí šťávu. Můžeme přidat trochu vody, omáčka by měla být spíše mokrá ale rozhodně ne suchá. Vmícháme uvařené špagety, pepř a úplně nakonec čerstvou nasekanou bazalku. Na talíři nakonec těstoviny posypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!