Špíz s játry a zeleninou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 200 g kuřecích jater
- červená řepa
- cuketa
- cibule
- slanina
- červená paprika
- stroužky česneku
- olej
- sůl
- sušený česnek
- 1/2 lžičky chilli pasty
- lžička sojové omáčky
- špejle
Postup Špíz s játry a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Játra propláchneme, osušíme a překrájíme na přiměřené kousky. Zeleninu očistíme, pokrájíme, lehce posolíme. Na špejle postupně napichujeme podle vlastního uvážení, pokud možno střídavě. Konec špejle uzavřeme stroužkem česneku.
V misce smícháme olej, koření a lžící jednotlivé špízy trošku polijeme. Pečeme na plechu s papírem, jednou v průběhu pečení opatrně obrátíme. Podáváme s jakýmkoliv dipem, můžeme i s brambory.