Špíz s játry a zeleninou recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

200 g kuřecích jater
červená řepa
cuketa
cibule
slanina
červená paprika
stroužky česneku
olej
sůl
sušený česnek
1/2 lžičky chilli pasty
lžička sojové omáčky
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Játra propláchneme, osušíme a překrájíme na přiměřené kousky. Zeleninu očistíme, pokrájíme, lehce posolíme. Na špejle postupně napichujeme podle vlastního uvážení, pokud možno střídavě. Konec špejle uzavřeme stroužkem česneku.

  2. V misce smícháme olej, koření a lžící jednotlivé špízy trošku polijeme. Pečeme na plechu s papírem, jednou v průběhu pečení opatrně obrátíme. Podáváme s jakýmkoliv dipem, můžeme i s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!