Vepřové kostky se špenátem a těstovinami recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

300 g vepřové krkovičky
200 g špenátu - čerstvý, nebo mražený sekaný
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
100 ml vývaru
1 kelímek 30% smetany
sůl
pepř
50 g nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné maso osušíme a nakrájíme na kostky. Do rozpálené pánve dáme olej a nasekanou cibuli, necháme zpěnit a přidáme maso, promícháme a opékáme. Opečené maso ze všech stran osolíme, opepříme, přidáme česnek, a pokud není dostatečně měkké, podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  2. Když se vývar vyvaří, přidáme spařený nasekaný špenát nebo mražené špalíky, promícháme a zalijeme smetanou. Vaříme při snížené teplotě asi 2-3 minuty a promícháváme, až získáme potřebnou hustotu. Čím déle vaříme, tím víc smetana houstne.

  3. Podáváme s těstovinami posypané parmezánem. Použila jsem penne, ale lze podávat s domácími širokými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!