Vepřové kostky se špenátem a těstovinami recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 300 g vepřové krkovičky
- 200 g špenátu - čerstvý, nebo mražený sekaný
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml vývaru
- 1 kelímek 30% smetany
- sůl
- pepř
- 50 g nastrouhaného parmezánu
Postup Vepřové kostky se špenátem a těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Očistěné maso osušíme a nakrájíme na kostky. Do rozpálené pánve dáme olej a nasekanou cibuli, necháme zpěnit a přidáme maso, promícháme a opékáme. Opečené maso ze všech stran osolíme, opepříme, přidáme česnek, a pokud není dostatečně měkké, podlijeme vývarem a krátce podusíme.
Když se vývar vyvaří, přidáme spařený nasekaný špenát nebo mražené špalíky, promícháme a zalijeme smetanou. Vaříme při snížené teplotě asi 2-3 minuty a promícháváme, až získáme potřebnou hustotu. Čím déle vaříme, tím víc smetana houstne.
Podáváme s těstovinami posypané parmezánem. Použila jsem penne, ale lze podávat s domácími širokými nudlemi.