Steak s kávovou omáčkou (Red - eye barbecue) recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

4 hovězí steaky
sůl
pepř
Na omáčku:
15 g másla
10 g najemno nakrájené šalotky nebo bílé části jarní cibulky
1 stroužek česneku
140 g kečupu (použila jsem sladkou chilli omáčku)
80 ml uvařené černé kávy nebo espresa
20 ml octa balsamico
20 g hnědého cukru
špetka sušeného chilli
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout.

  2. V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek, promícháme a přidáme všechny ostatní suroviny.

  3. Na mírném plameni svaříme na požadovanou hustotu. Podle chuti dosladíme, popř. dosolíme.

  4. Steak opečeme na vhodné rozpálené pánvi (popř. na grilu) z obou stran, poté vyjmeme a zabalíme do alobalu. Necháme asi 5 minut odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!