Steak s kávovou omáčkou (Red - eye barbecue) recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 hovězí steaky
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- 15 g másla
- 10 g najemno nakrájené šalotky nebo bílé části jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 140 g kečupu (použila jsem sladkou chilli omáčku)
- 80 ml uvařené černé kávy nebo espresa
- 20 ml octa balsamico
- 20 g hnědého cukru
- špetka sušeného chilli
- špetka soli
Postup Steak s kávovou omáčkou (Red - eye barbecue)
Postup přípravy receptu
-
Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout.
V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek, promícháme a přidáme všechny ostatní suroviny.
Na mírném plameni svaříme na požadovanou hustotu. Podle chuti dosladíme, popř. dosolíme.
Steak opečeme na vhodné rozpálené pánvi (popř. na grilu) z obou stran, poté vyjmeme a zabalíme do alobalu. Necháme asi 5 minut odpočinout.