Sterilované okurky recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- Nálev:
- 3,8 l vody
- 1,2 l octa (8%)
- 160 g soli
- 300 g cukru
- 50 tablet sacharinu
- Na okurky:
- okurky
- mrkev
- cibule
- křen
- kopr
- nové koření
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
- hořčičné semínko
Postup Sterilované okurky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na nálev promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití.
Okurky dobře očistíme, umyjeme a naskládáme do sklenice.
Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a koření: • 3 kolečka mrkve • 3 kolečka cibule • 2 kolečka křenu • 3 nová koření • 3 pepře • 2 hřebíčky • ¼ lžičky hořčičného semínka • kousek bobkového listu a kopru
Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.