Sterilované okurky recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

Nálev:
3,8 l vody
1,2 l octa (8%)
160 g soli
300 g cukru
50 tablet sacharinu
Na okurky:
okurky
mrkev
cibule
křen
kopr
nové koření
celý pepř
hřebíček
bobkový list
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na nálev promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené lahvi na pozdější využití.

  2. Okurky dobře očistíme, umyjeme a naskládáme do sklenice.

  3. Do každé sklenice přidáme očištěnou zeleninu a koření: • 3 kolečka mrkve • 3 kolečka cibule • 2 kolečka křenu • 3 nová koření • 3 pepře • 2 hřebíčky • ¼ lžičky hořčičného semínka • kousek bobkového listu a kopru

  4. Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20 – 25 minut při 80 – 85 ºC.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!