Štika s anglickou slaninou a cibulí recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

štika (jakou si kdo uloví)
asi 20 dkg anglické slaniny
2 střední cibule
máslo
sladká paprika
špetku pepře
drcený kmín
sůl
citron

Postup přípravy receptu

  1. Štiku před úpravou zbavíme páteře a uděláme filety. Asi 2-3 hodinky předem osolíme a pokapeme citronem.

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na slabé měsíčky a promícháme. Do směsi zamícháme papriku, pepř a drcený kmín a 1 polovinu směsi naklademe na pekáč. Na směs položíme filety štiky kůží dolu a poklademe 2 polovinou směsi.

  3. Navrch ještě nakrájíme plátky másla a pečeme v troubě dle velikosti ryby, (my měli štiku 65cm, tedy když byla ještě živá, a pekli jsme asi necelou hoďku).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!