Švejkovy kotlety recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

mrkev
celer
petržel
2 vepřové kotlety
cibuli
kmín
nové koření
celý pepř
hřebíček
tymián
1 světlé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí.

  2. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř, hřebíček, tymián a přidáme k vydušené zelenině.

  3. Zalijeme celým světlým pivem a vaříme, až budou kotlety měkké.

  4. Pak kotlety vyndáme, zeleninu propasírujeme a zahustíme chlebem.

  5. Kotlety vrátíme zpět do omáčky, chvilku provaříme a na konec zakápneme citronem a ozdobíme plátkem citronu.

  6. Jako přílohu můžem podat vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!