Švejkovy kotlety recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- mrkev
- celer
- petržel
- 2 vepřové kotlety
- cibuli
- kmín
- nové koření
- celý pepř
- hřebíček
- tymián
- 1 světlé pivo
Postup Švejkovy kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí.
Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř, hřebíček, tymián a přidáme k vydušené zelenině.
Zalijeme celým světlým pivem a vaříme, až budou kotlety měkké.
Pak kotlety vyndáme, zeleninu propasírujeme a zahustíme chlebem.
Kotlety vrátíme zpět do omáčky, chvilku provaříme a na konec zakápneme citronem a ozdobíme plátkem citronu.
Jako přílohu můžem podat vařené brambory.