Svratecký guláš recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 1,5 kg hovězího zadního masa
- 30 dkg slaniny
- 30 dkg čerstvých kapií
- 25 dkg cibule
- 30 dkg sterilovaných žampiónů (krájených)
- 30 dkg sladkého kečupu
- 3 lžíce škrob. moučky
- 3 lžičky majoránky
- kmín
- 3 stroužky česneku
- sůl
- olej
Postup Svratecký guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme se škrobovou moučkou.
Poté restujeme.
Na větší nudličky nakrájíme kapie, slaninu a cibuli a vše společně se žampióny přidáme k masu.
Dobře promícháme, přidáme 1/5 l vody, majoránku, kmín a vše cca 1,5 hod. dusíme (za občasného míchání a dolévání vody).
Přidáme kečup a dobře povaříme.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Dle potřeby možno zahustit 2 lžícemi mouky. Podáváme s malými bramboráčky (pouze brambory, mléko, mouka, vejce a sůl).