Svratecký guláš recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

1,5 kg hovězího zadního masa
30 dkg slaniny
30 dkg čerstvých kapií
25 dkg cibule
30 dkg sterilovaných žampiónů (krájených)
30 dkg sladkého kečupu
3 lžíce škrob. moučky
3 lžičky majoránky
kmín
3 stroužky česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme se škrobovou moučkou.

  2. Poté restujeme.

  3. Na větší nudličky nakrájíme kapie, slaninu a cibuli a vše společně se žampióny přidáme k masu.

  4. Dobře promícháme, přidáme 1/5 l vody, majoránku, kmín a vše cca 1,5 hod. dusíme (za občasného míchání a dolévání vody).

  5. Přidáme kečup a dobře povaříme.

  6. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

  7. Dle potřeby možno zahustit 2 lžícemi mouky. Podáváme s malými bramboráčky (pouze brambory, mléko, mouka, vejce a sůl).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!