Tartaletky ze špagetové dýně s vejcem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1 střední špagetová dýně
- 1 cibule
- 1 lžíce másla + kousek na vymazání formiček
- 5 vajec
- 4 lžíce špaldové mouky
- 150 g strouhaného sýra Pecorino (nebo jiného chuťově výrazného sýra)
- vločkové chilli
- práškový česnek
- hrst hladkolisté petrželky
- sůl
Postup Tartaletky ze špagetové dýně s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 200° C, vložíme plech s omytou neloupanou dýní a pečeme přibližně hodinu. Necháme ji zchladnout, rozpůlíme ji, vyndáme semínka a pomocí vidličky vydlabeme dužninu.
V pánvi rozehřejeme lžíci másla a necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. K dužnině přidáme jedno vejce, sýr, mouku, připravenou cibuli, dochutíme solí a chilli. Vmícháme petrželku.
Čtyři formičky na tartaletky vymažeme troškou másla a pomocí lžíce do nich rozdělíme připravené těsto. Dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut. Vyndáme z trouby, pomocí dna skleničky uděláme uprostřed menší důlek, do kterého vyklepneme vejce. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě cca dalších deset minut.