Tartaletky ze špagetové dýně s vejcem recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 střední špagetová dýně
1 cibule
1 lžíce másla + kousek na vymazání formiček
5 vajec
4 lžíce špaldové mouky
150 g strouhaného sýra Pecorino (nebo jiného chuťově výrazného sýra)
vločkové chilli
práškový česnek
hrst hladkolisté petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 200° C, vložíme plech s omytou neloupanou dýní a pečeme přibližně hodinu. Necháme ji zchladnout, rozpůlíme ji, vyndáme semínka a pomocí vidličky vydlabeme dužninu.

  2. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. K dužnině přidáme jedno vejce, sýr, mouku, připravenou cibuli, dochutíme solí a chilli. Vmícháme petrželku.

  3. Čtyři formičky na tartaletky vymažeme troškou másla a pomocí lžíce do nich rozdělíme připravené těsto. Dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut. Vyndáme z trouby, pomocí dna skleničky uděláme uprostřed menší důlek, do kterého vyklepneme vejce. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě cca dalších deset minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!