Tatranské štíty recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Biela piškota:
170 g hl. mouky
170 g cukr krupice
170 g Hera
3 vejce
1,5 KL prášku do pečiva
Tmavá piškota:
kakao 4 pl
2 pl voda + všetko ostatné ako pri bielej
Plnka:
250 g práškový cukor
2-3 pl sladké smetany
2 pl rum
150 g másla
Poleva:
150 g marcipánová hmota kakaovo-mandlová

Postup přípravy receptu

  1. Upečieme si pláty: biely-rozdelíme vajíčka, bielky ušlaháme dotuha, žĺtky s cukrom, Herou, do ušlahaného dáme múku s práškom do pečiva a potom sneh.

  2. Dáme piecť na 180°C, 25 minút-podla trúby.

  3. Ďalej upečieme tmavý plát, pridaním kakaa a vody a pečieme tak isto.

  4. Plnka je maslová. Do práškového cukru dáme smotanu, rum, maslo, vyšlaháme penu.

  5. Každý plát rozrežem 2x na stejné pásy, naplním krémom, striedavo bledý s tmavým pásom a dám do chladničky, aspoň na 2 hodiny.

  6. Po vybratí priečně rozkrojím a obrátim špicami k sebe a zlepím plnkou, natriem krémom.

  7. Potom rozvaľkáme medzi fóliou marcipánovú hmotu, štíty zakryjeme a pritlačíme o rezy a môžeme podávať.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!