Točený dort s marcipánovou šlehačkou recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- 3 vejce
- 80 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 80 g polohrubé mouky
- 50 g škrobové moučky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 50 g marcipánu
Postup Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky našleháme s oběma cukry do pěny, přidáme ostatní a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na pečící papír a v předehřáté troubě na 170°C pečeme asi 8 minut, až se těsto na dotek nelepí. Upečené překlopíme na jiný plech a stáhneme z těsta papír.
Vychladlý plát těsta si změříme a po délce uřízneme 4 stejně široké pruhy. Ty pak pomažeme šlehačkou, do které jsme přidali ztužovač a do hotové za stálého míchání opatrně nastrouhali marcipán.
První pruh opatrně stočíme do roličky a postupně navíjíme a napojujeme další pruhy. Pak postavíme na podnos a ozdobíme.