Točený dort s marcipánovou šlehačkou recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

3 vejce
80 g cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
80 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
50 g marcipánu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky našleháme s oběma cukry do pěny, přidáme ostatní a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Těsto rozetřeme na pečící papír a v předehřáté troubě na 170°C pečeme asi 8 minut, až se těsto na dotek nelepí. Upečené překlopíme na jiný plech a stáhneme z těsta papír.

  3. Vychladlý plát těsta si změříme a po délce uřízneme 4 stejně široké pruhy. Ty pak pomažeme šlehačkou, do které jsme přidali ztužovač a do hotové za stálého míchání opatrně nastrouhali marcipán.

  4. První pruh opatrně stočíme do roličky a postupně navíjíme a napojujeme další pruhy. Pak postavíme na podnos a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!